Bezwaar maken

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 11:01

 

De titel van deze blog raakt het geheel al volledig. Iets waar ik niet van had verwacht er gauw mee te maken te krijgen is het maken van een bezwaar. Ja in mijn functie als secretaris van de voetbalclub hebben we ooit geprobeerd een schorsing te verminderen van een speler. Dat is feitelijk ook een bezwaar maken, maar dan niet in eigen belang. Het ging hier om club belang. Deze keer klom ik uit persoonlijke overweging in de pen en maakte bezwaar. Waarom zou je bezwaar maken? Ben ik dan zo’n tegendraadse burger die altijd links wil als de rest rechts gaat? Maak ik overal een probleem van? Ik denk dat ik in de regel niet zo heel lastig ben, behalve voor mezelf. In 2018 had ik al een aanvaring met de gemeente, maar dat lag aan buren die klaagden over een zogenaamd illegaal geplaatste dakkapel. Toen was ik zelf ongevraagd onderwerp van een bezwaar. En in 2013 maakte we al een kleiner bezwaar, vanwege een idiote WOZ waarde, toen ons huis werd vergeleken met een onvergelijkbare woning.

 

Het is zondag als de buurman appt. Hij heeft uit de krant iets vernomen aangaande onze straat en informeert me hierover. Het gaat om het volgende. Verkeersbesluit voor het reserveren van parkeervakken voor het opladen van elektrische voertuigen aan de Kerkstraat-Noord te Oeffelt. Oftewel op de parkeerplaats langs onze woning is de gemeente voornemens een paar elektrisch laadpalen te plaatsen voor het opladen van elektrische auto’s. Wat vind jij er van stuurt hij me. Daarbij laat hij zijn betoog laat zien, waarin hij bezwaar maakt. Ik stuur terug dat ik er eveneens wat van vind en ga er even rustig voor zitten.

 

Verrast door het abrupte besluit van de gemeente ben ik zeker, want het is verder niet aangekondigd. Het lijkt eerder een mededeling zoals bijvoorbeeld volgende week de yoghurt in de aanbieding is bij de Albert Heijn. Op woensdagavond klim ik in de pen en schrijf mijn betoog. Hoe te beginnen? Dat is niet zo moeilijk ik heb ongeveer voor ogen hoe een zakelijk betoog in elkaar steekt en begin natuurlijk zoals je zou beginnen. Met grote verbazing heb ik als bewoner van de Kerkstraat-Noord kennis genomen van het plaatsen van parkeervakken voor het opladen van elektrische voertuigen op de door u aangegeven locatie. Om vervolgens me in een betoog te wijden aan de situatie. Let wel hier kan ik op diverse wijzen naar kijken, iets wat ik in het vervolg van mijn bezwaar heb getracht te doen. Relativeren is een toverwoord, waar ik als het me lukt probeer gebruik van te maken. Het is naast objectiviteit een van de grootste bezitten die de mensheid heeft. Je moet er echt wel gebruik van ‘ durven’ te maken.

 

Waarom ik nou precies bezwaar maak? Ik kan zoals gezegd met 3 petten naar de situatie kijken. Als buurman van de parkeerplaats, als buurtbewoner van de Kerkstraat-Noord en als dorpsbewoner. Als buurman die woont naast de gelegen parkeervakken denk ik. Het is in principe geen probleem dat er elektrische laadpalen langs mijn woning worden gezet. Er komen steeds meer elektrische auto’s die moeten opgeladen worden. Als dorpsbewoner denk ik. Fijn dat de gemeente deze palen in Oeffelt wil plaatsen. Daar is niks op tegen. Als buurtbewoner denk ik. Waarom in onze straat? In onze straat is dit de enige openbare parkeerplek. Dit met een huis of 40 met daarbij het Beenhouwersplein waar 8 vakken al te weinig zijn. Gevolg men parkeer langs de kant van de weg en hierdoor ontstaan gevaarlijke en onoverzichtelijke verkeerssituaties. Die situaties zullen niet minder worden als 2 parkeervakken minder in de straat zijn. Als er ergens een klussenbedrijf of boodschappen auto staat zorgt dit al voor onoverzichtelijke situaties. Door het gebrek aan parkeerplaatsen, zijn we in onze straat al bijna dagelijks ooggetuige van het NK ongelukkig parkeren. Favoriete plek? In de bocht. Niet toegestaan, toch staan er zo nu en dan auto’s. Met de struikelstenen aan de overzijde al niet heel handig. Ik heb het college B&W dan ook verzocht om eens een paar keer op verscheidene tijdstippen door onze straat te rijden. Wedden dat ze dan dezelfde conclusie zullen trekken? En wat als er dadelijk nog minder plekken zijn. Wordt het aantal stilstaande auto’s langs de kant van de weg dan minder?

 

Zoals een politieke partij vroeger al een opperde. Boe roepen is makkelijk, ergens iet van vinden al helemaal. Oplossingen daar heeft men meer aan. Zo heb ik 3 locaties aangewezen waar de elektrisch laadpalen centraler en wellicht makkelijker staan. Neem het brandweerplein. Als er 2 in een verre hoek komen? Ideaal toch. Bij de Spar is wellicht niet ideaal, maar ook hier zou het in de uiterste hoek perfect passen. Het kerkplein is hoogstens 10x per jaar vol geparkeerd, waarom hier niet 1,2 of wellicht 3 plekken aanleggen. Aan de overkant van straat over de tegen over de genoemde parkeerplaats van ons huis is al een elektrisch laadpunt. Eenvoudig om er dan een 2de aan te leggen me dunkt. En zo zouden er nog wel meer locaties die of in het dorp, of in de buurt zouden komen liggen. Maar zoals gezegd, vooral vanwege de verkeersveiligheid en gebrek aan parkeerplekken in onze straat lijkt het me wijsheid deze locatie te heroverwegen en een geschiktere locatie te kiezen.

 

Of het een vervolg gaat krijgen.  De gemeente er iets mee gaat doen? Het antwoord lijkt me helder.  Het zal vooral een mededeling zijn. Daarbij zijn er 13 juni plotsklaps ineens werkzaamheden vanuit enexis in onze straat, waardoor stroom uitval mogelijk kan zijn.  Voor mij is 1 en 1, 2.  Ik ben in elk geval een ervaring rijker, want ik heb iets gedaan wat ik niet verwacht had. En dat is geen bezwaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.